ריינו-בהמשך לשאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/07/2006 | 16:19 | מאת: שיר

היי לפני כמה שנים הכחילו לי כפות הידיים ודקרו. עשו לי בדיקה במכון מור והרופא איבחן אצלי מחלת ריינו. לאחר כמה שנים בלי בעיות מיוחדות התחלתי לאחרונה לחוש בדקירות בכפות הידיים והרגליים, בלי שינוי מיוחד בצבע (נעשות מעט מנוקדות בורוד) לאחרונה עישנתי (מה שלא עשיתי קודם) וחששתי שתופעת הריינו מראה אותותיה. נגשתי לרופא כלי דם שטען שאין לי ריינו, למרות הממצאים מהעבר, כיוון שעכשיו קיץ ואין סיבה לריינו וכמו כן, אמר שהתאור שלי לא מתאים לריינו. שלח אותי לבדוק אפשרות של מחלה אחרת כמו דלקת פרקים. השאלה העקרית שלי היא האם דקירות בכף היד ובעיקר באצבעות של הידיים והרגליים וכמו כן תחושת בעיה ונימול קל בעונת הקיץ, לא מעידים על בעיית הריינו שאובחנה בעבר? ואם תופעת הריינו נובעת ממחלה אחרת האם עדיין חשוב להקפיד על חוסר עישון וחשיפה לקור? אני עובדת במקום אפוף עשן סגריות וחששת להזיק לעצמי. תודה, שיר

לרוב תופעת רנו מתאפיינת בשינויי צבע לחיור, כחול ואח''כ אדום בתגובה לחשיפה לקור או לשינויים רגשיים חדים. כמו כן התופעה יכולה להיות מלווה בכאב באצבעות בהם מתחלפים הצבעים. לא נראה לי שדקירות ללא השינויים הנ''ל קשורים לרנו. רנו אכן עלולה להיות קשורה למחלות נוספות מסוג מחלות פרקים למינהיים [מחלות ראומטיות] ואף למחלה אופיינית למעשנים שנקראת בירגר. במחלה זו יש חסימת כלי דם כרונית ולא היצרות זמנית כמו ברנו. ליתר ביטחון בקשי גם להגיע לבדיקת רופא כלי דם. על כל פנים ממליץ על בדיקת ראומטולוג ואורטופד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם