תופעות לאחר צינתור ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/07/2006 | 21:18 | מאת: מאיה שהם

אימי בת 65 עברה לפני 3 ימים צינתור ברגלה השמאלית לאחר שבדיקת הדופלר הראתה על סתימה עורק 9 ס"מ הצינתור עבר בהצלחה (זהו הצינתור השני לאחר שנתיים שצונתרה רגלה הימנית בה הוכנס סטנד) בצינתור האחרון לא הוכנס סטנד אולם היא קיבלה כדורי פלויקס לדילול דם למשך 6 שבועות בנוסף למיקרופירין 100 אותו היא לוקחת באופן קבוע. היום הרגישה לחצים בחזה בצד שמאל לכמה דקות והלחצים חלפו. האם יש תופעות לוואי לכדור הפלויקס? האם יכולות להיות תופעות לוואי לצינתור? מה עליה לעשות?

לפלויקס יש תופעות לואי אולם כאבים בחזה אינם בינהם. בעיקר מדובר על נטייה לדמם. פלביקס דווקה מגן מקרישה בעורקים בכלל ובלב בפרט. לצינתור עלולות להיות תופעות לואי מקומיות כגון שתף דם או דמם פנימים במפשעה. חומר הניגוד בו משתמשים עלול לגרום לפגיעה בכליות או לאלרגיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם