פתיחת חסימה בעורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

18/06/2006 | 21:16 | מאת: שלומי

שלום רב, לאחרונה אובחנה אצל אמי בבדיקת אולטראסאונד חסימה של 70-עד 90 אחוזים בשלושה עורקים בצוואר. הטיפולים המוצעים הם פתיחה כירורגית וניקוי של העורקים או לחילופין צינתור והצבת סטנטים בתוכם. רציתי לשאול אם לאחת מהפרוצדורות יש יתרון משמעותי על השניה, הן בסכנה בביצוע הפרוצדורה עצמה, והן מהבחינה של מניעה או דחייה של האפשרות להתרחשות אירוע מוחי איסכמי. בנוסף, הגיעה לידיעתי שמועה לא מבוססת על קיומה של אפשרות שלישית, חדשנית, של פתיחת ההיצרות באמצעים חיצוניים ולא פולשניים. משהו כמו פירוק אבנים בכיס המרה באמצעות גלי-קול. רציתי לשאול אם אכן קיימת שיטת טיפול לא פולשנית כזו, או שזו אגדה אורבנית ? תודה.

שיטת טיפול בגלי קול אינה מקובלת כיום ואם קיימת , רק במחקר. לגבי ניתוח וצינתור - שיעורי ההצלחה והסיבוכים דומים. צינתור נוח יותר כי אינו ניתוח.

מנהל פורום ורידים וכלי דם