עורק הכסל סיבוך

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/06/2006 | 06:55 | מאת: יובל 47

לאחר צינטור לב שעורק הכסל ניסתם ולא יכולתי ללכת!! היו לי כאבים ברגל ולא הצליחו לפתוח את החסימה בצינטור נוסף ועברתי ניתוח שבו הוחלף לי חלק בעורק לסינטטי א.מהוא עורק סינטטי ממה הוא עשוי ב.האם עורק הכסל עבה ומה הסכוי שיסתם שוב? ג.איך מחבריםעורק סינטטי לעורק רגיל והאם אין סיכוי לדחיה של השתל? יש לציין כי זה היה לפני שנתיים אני עוסק בספורט ומשחק כדורסל ללא כל הפרעה או מגבלה לוקח אספירין יומי תודה

שתל סינטטי מחליף קטע של עורק טבעי הזקוק להחלפה בשל חסימה. החומר ממנו עשוי השתל בדרך כלל הנו דקרון. סיכויי הסתימה בעורק הכסל מגיעים ל20 אחוז במהלך ה10 שנים הקרובות. כמובן רצוי לא לעשן ולשמור על רמות שומנים נמוכות. מחברים באמצעות תפירה ידנית בחוטים מחומר שנקרא פוליפרופילן. חוטים אלה אינם נספגים. כיוון שמדובר בחומר שהגוף אדיש כלפיו, אין בעית דחיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם