כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/06/2006 | 09:14 | מאת: ברק

שלום רב, אני בן 30 ללא בעיות בריאות מיוחדות. משקלי הוא כ-10-12 ק"ג גבוה מהמשקל המומלץ לגובה ומבנה גוף שלי. אבי נפטר לפני כשנה, ככל הנראה מדום לב (לא בוצעה נתיחה לאחר המוות). כמו כן, לאחותי בת 38 בעיית כולסטרול גבוה (260). באוגוסט 2005 רמת הכולסטרול שלי הייתה 222, עם HDL כולסטרול 36.7 ו- LDL כולסטרול 161.7. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם נוספות ורמת הכולסטרול הכללית שלי עלתה ל- 267 ו- LDL כולסטרול הינו ברמה של כ-205. רופא שלי חושב כי תזונה נכונה והתעמלות אינם מספיקים במקרה זה, ומתעקש כי אתחיל לקחת תרופת LIPTOR (שם אמריקאי) המכיל ATORVASTATIN לצורך הורדת רמת הכולסטרול. אני חושש קצת מתרופה זו עקב פוטנציאל להשפעה שלילית על הכבד, ותופעות לוואי נוספות. האם כדאי שאקח תרופה זו בנסיבות שלי, או שניתן להתחיל בתזונה נכונה והתעמלות וליטול תרופה במקרה וזה לא עוזר? כמו כן, האם קיימת תרופה "קלה" יותר להורדת רמת הכולסטרול? בתודה מראש, ברק

לכל תרופה קיימת תופעות לואי, השפעה על הכבד הנה תופעת לואי של הסטטינים, וצריך לעקוב אחר תפקודי הכבד. קיימת תרופה בשם EZETROL שאינה כרוכה בתופעות לואי. ממליץ שתתחיל למשך חודש ואז תבדוק רמות שומנים בדם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם