קומדין

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

30/05/2006 | 22:28 | מאת: אתי

בעלי עבר נתוח לתקון מפרצת וטין בטנית בנובמר 2005 בהצלחה. למחרת שחרורו מביה"ח חש כאבים עזים באחד מצידי הגוף חזר לאישפוז נוסף ולאחר בצוע בדיקות התגלו תסחיפים בשתי ריאותיו. לאחר אשפוז של כשבועים נוספים קיבל שלשה ימים קלקסן ולאחר מכן התחיל בטפול בקומדין. נאמר לנו כי יצטרך לקחת קומדין לתקופה של חצי שנה ולאחר מכן יופסק נטילת הקומדין. בדיקות ה-PT במהלך התקופה נעו בין 1.7 ל-2.2 ורק בשבועים האחרונים התוצאות היו בין 1.7-1.6. שאלתי האם באמת המדינות במקרים כאלה להפסיק מתן התרופה לאחר חצי שנה ואיך יודעים שהתסחיפים "התקבעו" במקום ולא "ינדדו" בגוף.תודה רבה על מתן תשובתך בהקדם.

המדיניות היא אכן להפסיק כעבור חצי שנה כיוון שזו התקופה בה קריש מסכן חיים עובר התארגנות וקיבוע לדפנות כלי הדם והסיכון שיינתק ממקומו לא קיים יותר. ממליץ שבעלך יעבור בירור לטרומבופיליה - קרישיות יתר במסגרת מרפאת קרישה המטולוגית שיש ברוב בתי החולים, ורק לאחר מכן יוחלט האם להפסיק הקומדין.

מנהל פורום ורידים וכלי דם