מחלת ברגר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/05/2006 | 13:11 | מאת: שרונה

שלום ברצוני לשאול על מחלת הברגר שפוגעת במעשנים ותוקפת כלי דם קטנים ובנונים בתוך העורקים . 1 בטח רופא כלי דם מטפל בזה ? 2איך אפשר לאבחן את המחלה הזאת ? באיזה בדיקה ? 3 ומה הטיפול שלה ? הודה לתשובה

כאשר מגיע אדם מעשן עם תלונות ספציפיות לפגיעה בכלי הדם בידים וגם ברגלים, ובתנאי שאינו סובל ממחלת רקע כגון סוכרת, עולה החשד לברגר. האיבחון הנו לפי סימנים קלינים הנ''ל וכן לפי תמונה ספציפית ומחשידה בצינתור העורקים לגפים. הטיפול המשמעותי ביותר הוא הפסקת עישון מידית.

מנהל פורום ורידים וכלי דם