יד קרה וכאבים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/03/2006 | 19:18 | מאת: עופרה

ד"ר שלום: בהמשך לשאלתי מיום 10.3.06 בנוגע למחלת טאקייסו, ביצעתי אקו דופלר לעורקי היד ולצוואר והתוצאה שקיימת הצרות קשה בעורק מתחת לעצם הבריח .מצב זה גורם לי לכאבים קשים ביד והכחלתה , בשלב זה אני מטופלת בפרדניזון 40 מ"ג . אבקש לדעת מה הטיפול במחלה הזאת .בשלב זה אני נמאת בשלבים של בדיקות אני בת 35 אודה לך מאוד אם תמליץ לי על מומחה למחלה זו . תודה.

שלום רב. טקאייסו הינה מחלה שצריך לחיות איתה. כאשר מגיעים למצב שתארת ובו כאבים ליד , במידה והסיבה היא אכן היצרות של עורק מוביל, ניתן לשקול ביצוע הרחבה עם בלון תחת צינתור. ישנן גם אפשרויות להתגבר על ההיצרות באופן ניתוחי. ממליץ שתפני לאחת ממרפאות כלי הדם של בתי החולים הגדולים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם