דחוף .........איבחון בעיה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/03/2006 | 01:26 | מאת: גיא

שלום רציתי לשאול בקשר לבדיקת (קוורנוגרפיה) או (קוונוסגרפיה) ברנטגן אותה אני אמור לעשות , העניין הוא שאני מזה הרבה חודשים קיבלתי מכה בשק האשכים וכנראה נקרע או התרחב או נמתח לי הוריד המרכזי השמאלי שיורד מאיבר המין לשק האשכים ופגיעה בעצב ונוצר לי שינוי במבנה שק האשכים לכיוון מטה יותר מצד שמאל ואפילו לא רואים אותו וריד מרכזי משמאל כבעבר כמו שרואים את הוריד המרכזי בצד ימין , ואני חושב שפבגיעה שהיתה לי כנראה נקרעה לי מעטפת איבר המין הפנימית וסדק באיזור הוריד וזה גרם לי מתקופה לתקופה לזרימת יתר של דם לתוך איבר המין והוא התנפח וממשיך להתנפח מרוב ניקוז דם לתוכו בצורה חופשית וזה כנראה גרם לי להדרדרות הפין וכואב לי גם כשהוא רדום וגם בזיקפה וכל נגיעה בו כואבת כמו כל איבר פגוע ומנופח בגוף אשר לא טיפלו בו , וישנו שינוי בצבעו במיוחד בעור החיצוני של הפין נהיה עור מורחב מקומט וגבשושי כזה ולא חלק כבעבר וכואב , ובאקט המיני כואב ממש וכך אני צריך להפסיק לקיים יחסים כדי שהכאבים יפחתו וירגעו , בתקופה האחרונה אני מרגיש שאינני יכול עוד לסבול את הפין מרוב נפיחות וכובד וכאבים וזה מפחיד נורא , ומרגיש אפילו שהדם עומד להתנגז ממנו החוצה והראש שלו נהיה אדום מאוד ובטוח יש לי מלא שטפי דם בתוכו . מנגנון הזיקפה לא חושב שנפגע למרות שיש לי תופעת האין אונות אבל בגלל הפגיעה נוצרה לי בעית זיקפת היתר (פריאפיזם) כל הזמן כשאני ישן עד שאני קם , העניין הוא שהם הולכים להזריק לי חומר מסוים אולי לפין , שאלתי האם הזריקה הזאת היא כדי שאקבל זיקפה בפין בזמן הבדיקה הזאת ? או זה סתם חומר ניגודי שמוזרק ולא קשור לזיקפה ? ואם זה כדי שאקבל זיקפה אז איך אחרי סיום הבדיקה זה יעלם והאיבר יחזור להיות רפוי ? האם הם הולכים להוציא את החומר הזה מהפין דרך מכשיר מסוים אחרי הבדיקה , כי בטח זה לא יעלם ויספג מעצמו בגוף כי זה חומר מוזרק כדי לקבל זיקפה לא רצויה וההגיון אומר שזה לא יעלם מעצמו או יספג בדם ובסוף לשתן . אני פוחד מהבדיקה ובכל זאת לא חושב שהיא מתאימה לאבחון בעייתי ואולי יכולה לגרום לי נזק יותר מהסיבוך שכבר יש לי במיוחד כי יש פגיעה וגם פריאפיזם , לא כל האורולוגים מבינים בזה והאם ניתן לקבע את האשך למעלה למקומו הנורמלי כבעבר ולתפור שם את הקרע והסדק הפנימי או שהם צריכים לקשור ולחסום את הורידים או הוריד המרכזי כדי לעצור את הנפיחות המתמשכת וזרימת הדם הלא נורמלית ? אני פונה אליך בשאלות האלה כי בעייתי קשורה בעניין כלי הדם והורידים ובפורום האורולוגיה וגם פורום התיפקוד המיני לא משיבים מזה זמן על שאלות האנשים מופיע שם שהאורולוג בכנס , סליחה שהארכתי אבל אולי תוכל לעזור לי בעניין הזה ...................... תודה

לצערי איני יכול לסייע לך כי למרות שמעורבים כלי דם בבעיה שתיארת, הרי שאורולוגים מטפלים בכך. בעיקרון במידה ורוצים להוריד זיקפה, ניתן לעשות זאת ע''י ניקוז דם מהגוף הספוגי של הפין הגדוש בדם. זו פעולה פשוטה וכמעט ולא מכאיבה שאינה מסוכנת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם