בעיית כלי דם (כנראה) אצל סבי..

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/02/2006 | 14:34 | מאת: מאור בכר

ד"ר גלילי שלום שמי מאור בכר בן 25, סטוד' שנה ב' לרפואה בהונגריה(אונ' דברצן). הבעיה שלי היא עם סבי... סבי בן 78 ולאחרונה באופן הדרגתי חלה הדרדרות במצבו.. הכל התחיל שהנ"ל התלונן על חוסר תחושה בקצות האצבעות,וקור בידיים(מה שמוביל למשחק קבוע שלו עם היידים על מנת לשמור על חום הידיים). זה המשיך בכך שבעת צעידה נראה כאילו הוא מושך את הרגליים כאילו הן מסרבות לזוז ממקומם.. ובימים האחרונים שמתי לב לתופעה שכאשר סבי יושב למשך פרק זמן של יותר מחצי שעה ואז הוא צריך לקום הוא מרגיש סחרחורת, מאבד תחושת מרחב וישר מחזיק בדבר הראשון שנקרה בדרכו על מנת לא להתעלף.. כמו כן אני חושב שמתחילות להיווצר בעיות קלות בדיבור,ובזכרון.. אני לא יודע אם הן קשורות לאו דווקא לאספקת כלי הדם, אבל שווה לציין זאת.. אודה לך מאוד אם תתייחס למייל זה.. נושא זה חשוב לי מאוד.. בברכת סוף שבוע טוב...

ממליץ לבדוק עם רופא המשפחה האם התופעות הנ''ל אינן קשורות לתופעות לואי של תרופות אותן מקבלך סבך. כמו כן, ממליץ לפנות ליעוץ נוירולוג בשאלה של פרקינסוניזם .

מנהל פורום ורידים וכלי דם