בירור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/09/2014 | 00:14 | מאת: תמרה

אני סובלת בכאבי רגליים עזים שמתילים עם ההליכה וככל שזמן ההליכה נמשך כך הכאבים מתגברים. בזמן מנוחה או שכיבה אני סובלת מפולסים , דקירות , רדימות ונימול ברגליים . לעומת זאת הכאבים במפרקי הקרסוליים והברכיים ולאורך עצם הרגל פחות כואבים מאשר בשכיבה!? הופתעתי שבדיקת EMG (עצבים ,שרירים) יצאה תקינה. בדיקת דופלר עורקי רגליים ממצאיה היו: DP 160 TP 200 בימין ו-DP200 TP 210 בשמאל. ABI ימין 1.25 ABI שמאל 1.31. התור לרופא המפנה בעוד חודש ולכן אני לא יודעת עד כמה ממצאים אלה תקינים. יצוין , שבקשת הטכנאית לתרגילי עמידה על אצבעות רגליים נדחתה בשל כאבים בכפות הרגליים ומשום כך צוין :"הנבדקת לא מסוגלת לבצע מאמץ" הכאבים מהם אני סובלת הם בלתי נסבלים ופוגעים לי באיכות חיים ולכן וייתכן שאין בבדיקות דבר המצביע על בעיה רצינית אבל אין בכך כדי להתעלם מהכאבים והשאלה אם יש עוד בדיקות לבירור סיבת הכאבים !? אודה גם על התייחסותך לממצאים שצוינו לעיל. בברכת שנה טובה תמרה.

28/09/2014 | 10:19 | מאת: דר' גלילי

שלום לך ממליץ שתפני לרופא אורטופד בשאלה של בעיות בעמוד שדרה תחתון עם הקרנה לרגלים. אם לא מוצא בעיה אז לנוירולוג. אם וורידים בולטים, כדאי שתעברי דופלקס וורידים. בדיקת דופלר העורקים שאת מציינת תקינה אם כי צריך לבדוק דפקים בכפות הרגלים.

שלום נשמע שלפי דופלר העורקים אין בעיה בעורקים אם כי כדאי להיבדק לדפקים בכפות הרגלים. כדאי לעשות דופלקס וורידים אם יש בליטות של דליות. ממליץ לפנות לאורטופד בשאלה של הקרנה לרגלים מבעיות עמוד שדרה תחתון ואם לא מוצא בעיה אז לנוירולוג

28/09/2014 | 21:39 | מאת: תמרה

שלום, ראשות תודה. לא הבנתי "כדאי להיבדק לדפקים בכפות הרגליים" איך נקראת בדיקה כזו? לגבי דופלקס ורידים אין לי בליטות ואין לי דליות. לגבי עמוד שדרה תחתוך יש לי בעיה של בלטי דיסק ושינויים ניווניים +הימגיומה שלטענת האורתופד יש אצל יותר מ-50% מהאנשים!! איזה בעיה נוירולוגית יכולה להיות בעמוד שדרה גבי תחתון כי יכול שזו הבעיה בלי שהאורתופד הפנה אותי. בברכת שנה טובה תמרה

מנהל פורום ורידים וכלי דם