קריש דם בבית השחי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/01/2014 | 16:38 | מאת: רוני

נשלחתי לבצע אולטסאונד של בית השחי בשל נפיחות שהרופא הרגיש נימצא בלוטת לימפה בגודל 1*0.4 ס"מ במרקם שמור ורידים אקסילריים דו"צ הודגמו מורחבים עד 0.7 ס"מ עם קריש דם משמאל . נשלחתי לבדיקת דופלר עורקים אולם התור שלי רק בעוד חודש וחצי . 1. האם יש קשר בן בלוטת הלימפה לשאר הממצאים 2. האם מצב קריש דם יכול להיות מסוכן ללא טיפול עד בדיקת דופלר עורקים שכחתי לציין בת 46 חולה בבכצט

שלום ממליץ שתפני לייעוץ למומחה לכלי דם שיבדוק את מצב היד השמאלית ויתרשם מחומרת ונרחבות הקריש. כעקרון, קריש דם חדש עלול לגרום לתסחיפים מסכני חיים ולכן יש לשקול יחד עם רופא המשפחה טיפול מונע נוגד קרישה. במקביל ממליץ שישלחו בדיקות דם לקרישיות יתר = טרומבופיליה

13/01/2014 | 15:19 | מאת: רוני

האם לבלוטת הלימפה יש קשר או שיש צורך לפנות לרופא אחר?

הבלוטה עשויה להיות תגובתית למצב של קריש דם שגורם סביבו דלקת אך איני יכול לקבוע זאת כמובן מעל דפי הפורום.

מנהל פורום ורידים וכלי דם