ספורט וכלי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/12/2013 | 17:44 | מאת: ש

שלום, האם נכון לומר שספורט תורם לכלי דם בריאים יותר על שום הזרמת דם רבה יותר, או שדווקא ההפך הוא הנכון, הזרמת דם מרובה מחלישה את כלי הדם מפני הלחץ הגדול יותר על כלי הדם? בנוסף, אני מבקשת לדעת מדוע מופיעים לעיתים שטפי דם (צבע חום או כחול על פני העור), גם ללא פגיעה חיצונית באותו אזור.

שלום ספורט בד''כ תורם לכלי הדם באמצעות הפחתת הצטברות של רובדי טרשת על הדפנות . במקרים מיוחדים בהם יש הרחבה ניכרת של עורק מסויים בד''כ אבי העורקים, מפרצת אז יש סיכון בספורט שמעלה בד''כ לחץ דם זמנית ועלול לגרום לקרע בעורק

מנהל פורום ורידים וכלי דם