מפרצת באאורטה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/11/2013 | 19:14 | מאת: צולל

בבדיקת אולטרה סאונד (לבדיקת הערמונית) מצאו אצלי מפרצת באאורטה באורך 4.76 ס"מ וברוחב 3.03 ס"מ קוטר 3.42 ס"מ. ברצוני לדעת האם אני יכול לבצע צלילות עם מיכלים. אני צולל פעיל צללתי לאחרונה לפני חודש. על המפרצת נודע לי רק לפני שבועיים. אני בן 58 גובה 186 ס"מ משקל 75 ק"ג ספורטאי פעיל שוחה 3 פעמים בשבוע ורץ עוד פעמיים בשבוע לחץ הדם שלי 70-135 דופק במנוחה 48 ובסה"כ אדם בריא לא לוקח תרופות. אודה לתשובה מהירה, נרשמתי לספארי צלילות לפני שידעתי על המפרצת.

שלום לך לא ידוע לי על מניעה לצלול במצב כזה אולם יש לעקוב במסגרת מרפאת כלי דם אחר קוטר המפרצת כי במידה וקצב ההתרחבות שלה גדל או שהקוטר מתקרב ל5 ס''מ צריך לשקול התערבות צינתורית או ניתוחית. ממליץ גם שתתייעץ בנושא הצלילה עם רופא צלילה מוסמך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם