DVT - בשתי הרגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/08/2013 | 21:23 | מאת: ערן

שלום רב, אובחנתי עם DVT בשתי הרגליים, ואני בן 30. נאמר לי שמכיוון שלא היה דבר שהיה עשוי להוביל לזה בגילי (ניתוח ושכיבה ממושכת, טיסה וכ"ו) ובדיקות קרישיות יתר עדיין לא העלו ממצאים אז כנראה מדובר בבעיה גנטית, תורשתית (לא ידוע לי על מישהו במשפחה) והטיפול הוא קומדין- כל החיים וגרב אלסטית לפחות חצי שנה, שנה. כמו כן, שהבעיה היא בלתי פתירה, כלומר, גם הנזק בלתי הפיך. רציתי לשאול לגבי אלטרנטיבות, בדגש על catheter-directed thrombolysis האם יעזור? האם מבוצע כלל בארץ? תודה מראש. ערן

שלום לך יש מקומות בארץ בהם מבצעים טרומבוליזיס של קרישים בוורידים אבל צריך לשקול כמה זמן עבר מהאירוע כי נהוג שהטיפול יעיל עד שבוע מהאירוע. לא כל DVT גורם לנזק בלתי הפיך ועם הזמן יש כאלה החוזרים למצב תקין אם כי בפחות ממחצית מהנפגעים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם