אאורטה בטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/07/2013 | 11:02 | מאת: אביבית

אבא שלי בן 76 נעבר לפני 5 שנים ניתוח בעקבות מפרצת באבי העורקים בבטן. בעקבות כאבי גבי שהיו לו בחודש האחרון נשלח שוב לסי.טי ובפענוח נכתב "שינויים טרשתיים גסים באאורטה הבטנית, הודגמה הרחבה מפרצתית של האאורטה מתחת לגובה עורקי הכליות עד 3.7 ס"מ, אורכה 7.0 ס"מ עד לפיזול אליאקלי. האם יתכן והמפרצת חזרה? האם הענין דחוף? פנינו לבית החולים ושם התורים לעוד חודשיים.

שלום לך צריך להתרשם מבדיקת הCT כיוון שבניתוח נתפר צינור מחומר סינטטי שבו עובר הדם בקטע של האורטה הבטנית. הקוטר של הצינור הזה בד''כ קטן מ3 ס''מ ולכן צריך לבחון האם לא מדובר בהרחבה של אותו צינור או בעיה אחרת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם