שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/05/2013 | 13:47 | מאת: בתאל

אימי בת 60 ערבה לפני חודשיים ניתוח אנדולייזר ברגל שמאל שכלל גם הוצאת ורידים. לפני כן היא סבלה מכאבים חזקים ברגל כתוצאה מבעיות ורידים , ברקע היא נוטלת כדורים ללחץ דם ובלוטת התריס, אין בעיות של משקל יתר, משקל גופה תקין. בשבוע האחרון החלו לה כאבים חזקים בחלק האחורי של הרגל מלווים בזרמים. היא מתעוררת משינה כתוצאה מהכאבים ומתחושה שהרגל נתפסת. הכאב מלווה אותה במהלך כל היום והלילה בלי הפסקות. חשוב לציין שלפני הכאבים החזקים התחילו כאבים חזקים בגב התחתון מלווים בכאבי צלעות שנחלשו ועכשיו הכאב הוא בעיקר ברגל עם תחושה לא נעימה בגב התחתון ובכתף שמאל. אין אפשרות היום להשיג את הרופא המנתח , רציתי לדעת אם יש סיבה לחשוש ולפנות לטיפול בהקדם - עוד היום? האם הכאבים קשורים לניתוח או שמה יתכן שמדובר בבעיה גבית? אין ממש מודאגת , מצפה לתשובה, תודה רבה!

שלום בהחלט ייתכן שמדובר בכאבים שמוקרנים לרגל כתוצאה מבעיה בעמוד השדרה ולחץ על עצב תחושתי שקורן לרגל. אין כמובן ביכולתי אפשרות לפסול גם בעיה שקשורה לניתוח ובשביל זה צריך לבדוק אותה. ממליץ שבמקביל לבדיקת רופא כלי דם שתפנה לרופא אורטופד

מנהל פורום ורידים וכלי דם