שוקיים נפוחות- היריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/05/2013 | 15:25 | מאת: נועם נ

היי ד"ר, בשנתיים האחרונות השמנתי 7 ק"ג בערך, אני גם מטופלת פוריות כך שהעלייה היתה כמעט הכרחית לדאבוני. שמתי לב לאחרונה שהשוקיים שלי ממש מתנפחות בסוף היום. אחרי שינת לילה הן חוזרות למצבן הרגיל אבל שוב בלילה הם מתנפחות!(ללא הבלטה של ורידים) יש לי היסטוריה של שומנים בדם גבוהים מאוד- וכעת כשאני היריונית אסור לי לנטול את התרופה. מה עושים?

שלום את מתארת מצב של נפיחות מתגברת במהלך היום והסיבה לכך היא שבמצב עמידה כוח המשיכה גורם להתנפחות הרגלים התחתונות לרוב במנגנון של אגירת נוזלים. הסיבה לכך יכולה להיות גם בעיית וורידים אולם גם סיבות אחרות עלולות לגרום לכך כולל השמנת יתר. ממליץ לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ובמידה ויש בעיה, לחזור אלי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם