ורידים בזמן הריון, שמירה וגרביים אלסטיות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/03/2013 | 19:17 | מאת: יעל

הריון שלישי סובלת מאוד מורידים בשוק, ירך ובפות, אמורה ללכת עם מכנסון אלסטי. הכניסו אותי לשמירת הריון (בגלל צירים ודינאמיקה של צוואר רחם) ואמורה לשכב כל היום. האם להשתמש בגרביים בזמן שכיבה? כשאני שוכבת לא כואב לי בכלל, אבל כשאני עומדת אפילו לרגע ממש כואב לי, ומתנפח לי הכל בשנייה, הכאבים פוחתים אחרי עמידה ממושכת פלוס הליכה או בחזרה לשכיבה. האם יש חשש לקרישי דם או שזו רק בעייה של כאב ואסטטיקה?

שלום לך בשכיבה אכן אין צורך להשתמש בגרבי המכנס. עקרונית לכל אישה בהריון יש חשש לקרישים שלרוב אינם מסכני חיים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם