קרישת הדם עקב פציעה בברך - טיסה מאוסטרליה לישראל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/03/2012 | 11:03 | מאת: שמוליק

שלום, בעוד יומיים אני טס מאוסטרליה לישראל. לפני כשבוע נפעצתי בברך וקרעתי את הרצועה הצולבת (ACL). בימים הראשונים לאחר הפציעה נעזרתי בקביים ולאחר מכן התחלתי להרגיש יותר נח, ללכת על הרגל ולהפעיל על הברך. אני עושה פיזיוטרפיה וקצת תרגילים בבית שהרופא נתן לי. אני מטופל אצל פזיוטרפיסט מקומי שאמר לי שעקב הפציעה, סכנת קרישת הדם בזמן טיסה גדולה יותר והוא הנחה אותי להיעזר בגרב אלסטית בזמן הטיסה ולדאוג ללכת מעט כל 45 דקות בשביל להזרים את הדם. רציתי לקבל עוד חוות דעת בשביל להבין טוב יותר את רמת הסיכון עקב הפציעה בברך. האם אפשרי לקחת כדור אספירין לפני הטיסה בשביל להוריד את רמת הסיכון ? האם הסיכון יותר מידי גדול ומומלץ לבטל את הטיסה ? תודה, שמוליק

שלום לך. אכן בכל טיסה ממושכת קיים סיכוי להופעת קרישי דם בוריד העמוק ברגל. הסיכון הזה קיים בכל טיסה גם אם תדחה אותה. ממליץ בנוסף לגרב אלסטי להניע הרגל כל חצי שעה. יש אפשרות גם לשקול נטילת זריקה נוגדת קרישה מסוג מקביל לקלקסן לפני הטיסה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם