התקשות וריד אצל סובלת מדליות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/03/2012 | 19:05 | מאת: אירה

שלום רב, אמי בת 62 וסובלת מדליות ברגליים מגיל 16 (חלתה באדמת בגיל 12 ולאחר מכן הבעיה התחילה), בגיל 40 עברה ניתוח להסרת ורידים ולאחר הפוגה של כמה שנים הורידים חזרו וכעת היא סובלת מאד. לפני שבוע מס' ורידים ברגליה התקשו מאד ורופא המשפחה שלה איבחן כריש דם (לפי בדיקה חזותית בלבד ולא שלח אותה לשום בדיקה), רשם לה אנטיביוטיקה ונתן לה משחה. אמי לא נוטלת אספירין (לאחר שנאמר לה שזה מסוכן) וכרגע היא מתענה מאד עקב כאבים עד כדי פגיעה בתפקוד יומיומי. השאלה שלי האם היא עלולה להיות בסכנה (עקב העובדה שכריש דם יכול להתנתק ולהגיע ללב) מה תמליץ לעשות? האם כדאי לחכות ולראות אם הטיפול עוזר? על איזה טיפול היית ממליץ על מנת להקל את בעית הדליות? בנוסף, הייתי רוצה לברר האם ידוע לך היכן ניתן לרכוש גרביונים אלסטיים של חברת VARILIND (אלה הגרבונים היחידים שמתאימים לאמי ובשנה האחרונה הם לא נמכרים יותר בבית המרקחת בו נהגה לרכוש אותם) תודה מראש!

שלום. קריש דם שטחי פחות מסוכן . אם מדובר בקריש דם בוריד העמוק אז יש סיכון יותר גבוה לתסחיפים לכיוון הלב והריאות. ישנו כיום טיפול מצויין לורידים, לכן מציע לאימך להיבדק. בקשר לגרבים, איני מכיר היכן נימכרות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם