חסימה בעורק הראשי ברגל ימין

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/02/2012 | 20:27 | מאת: אבי

שלום, אבי בן 80, עבר צינתור לפתיחת הוריד ברגל ימין ללא הצלחה. לאחר הצינתור נאמר לי כי אין טיפול שיועיל למצבו הנוכחי אלא לחיות עם המצב עד להודעה חדשה. השאלה שלי היא האם קיים טיפול ע"י הזרקת חומר דרך אינפוזיה להחייאת הנימים הקטנים סביב הוריד בכף הרגל? האם הוא יעיל? ומה בכלל ניתן לעשות במצב כזה על מנת לא להגיע לכריתה? תודה.

שלום לך לצערי עדיין אין טיפול יעיל בנוסף לטיפול ניתוח מעקף או פתיחת חסימה באמצעות צינתור. ישנם מחקרים בעולם לגבי טיפול בהזרקות של תאי גזע שיעודדו צמיחת כלי דם חדשים אך טיפול זה עדיין לא מעשי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם