כף רגל בסיכון בשל אי זרימת דם למקום - לקשיש

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/02/2012 | 19:24 | מאת: ארבל

שלום רב, לאבי יש פצע שהולך וגדל בכף הרגל , לדברי מומחה לכף רגל , מאחר ואין זרימת דם למקום, הפצע ילך ויגדל עד כדי צורך בכריתה חלילה. אבי בגיל מבוגר מאוד. שלא ישרוד טיפול כירורגי. מה אפשר לעשות, ברפואה המערבית, אולי דיקור, שמעתי על טיפול באוזון.

שלום. אם הפצע אכן הופיע על רקע של בעיה באספקת הדם לרגל, לרוב לא יחול שיפור אלה בעקבות שיפור באספקת הדם באמצעות התערבות ניתוחית או באמצעות הרחבה תחת צינתור. במידה והמצב הבריאותי הכללי אינו מאפשר מעבר של פעולות מהסוג הזה, אכן יש סיכון רב להגיע לכריתת חלק מהרגל. ממליץ להתייעץ עם מומחה לכלי דם העוקב אחריו בנוגע לאפשרויות הנ''ל והוא ישקול יחד אתכם את הסיכויים לעומת הסיכונים. יש מקרים נדירים בהם טיפול כגון תא לחץ או טיפולים מקומיים בהזרקות מקרופגים או בצורות אחרות יכולות לעזור, אך לרוב אינם עוזרים כל עוד יש הפרעה באספקת הדם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם