פקקת ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/11/2011 | 22:32 | מאת: שירז

שלום, שמעתי על הנזק של אי ספיקה ורידית לאחר פקקת ברגליים. לא מובן לי דבר אחד שמאוד מציק לי, האם העובדה שלובשים גרב אלסטית לא מונעת את התופעה? קראתי הרבה מן השאלות בנידון באינטרנט והבנתי שהגרב מונעת סיבוכים מאוחרים של פקקת... ולמרות זאת לאנשים יש אי ספיקה? אם אי אפשר למנוע עם הגרב את התופעה אז כיצד אפשר למנוע ולדעת שהיא לא קיימת? והאם מעט נפיחות לאחר ספורט או הליכה היא בהכרח סימן לאי ספיקה? מודה מראש על ההתייחסות והתשובה!

שלום. גרב לא מטפלת בפקקת אלה רק מורידה סיבוכים שלה כגון נפיחות או כאב. ניתן לאבחן אי ספיקה באמצעות דופלקס ורידי רגלים שזו בדיקה שרופא המשפחה יכול לשלוח. נפיחות לאחר הליכה אינה אומרת שהסיבה אי אי ספיקה אך יכולה להיות בשל כך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם