מפרצת בטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/10/2011 | 15:42 | מאת: יעלי

שלום רב, סבי בן 82. התגלתה אצלו מפרצת בטנית ברוחב 6, שלב מתקדם. הוסבר לו שאין אפשרות להכניס סטנט - אין מקום. האפשרות הנותרת - ניתוח בטן. סבי ממרב לניתוח בכל תוקף - האמת שאני יכולה להבין אותו. חשוב לי רק להבין מה זה אומר על תוחלת החיים שלו? - אנחנו מתכננים עבורו מספר ארועים, כולל נסיעה לחו"ל. בשלב כמו שהוא נמצא בו - מה המשמעות לגבי תוחלת החיים? אודה על תשובה כנה וישירה... תודה, יעלי.

שלום לך. מוגדר שהתרחבות של אבי העורקים מעל 5 ס''מ בבטן דורשת טיפול. הסיכון הוא של התנקבות ופריצת המפרצת מה שגורם לדמם מסיבי ולסיכון למוות של מעל 90%. במצב של מפרצת בקוטר של 6 ס''מ הסיכון לדימום מהמפרצת כל שנה הוא 10-20 אחוז. אבל יש לקחת בחשבון שרוחב המפרצת עלול לגדול ואז גם הסיכון לדמם עולה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם