DVT ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/10/2011 | 00:08 | מאת: אלה

שלום, אני בחורה צעירה בת 21, התגלה לפני 7 חודשים בערך DVT ברגל שמאל...טופלתי עד עכשיו בקומדין וגרב אלסטית עד המפשעה. בבדיקות לקרישיות יתר יצא שלילי לגמרי... (ההחה היא כי הקריש הופיע בגלל גלולות נגד היריון שנטלתי בזמנו...) בשבוע האחרון התבצע דופלקס, יש עדות לDVT ישן -עדין חלק מורידים חסומים..המטולוג ורופא כלי דם המליצו על הפסקת קומדין והמשך גרב אלסטית קצרה עד הברך והליכה מרובה... שאלתי אליך היא, כעת שהפסקתי קומדין האם ניתן לאכול כמות ממש גדולה של מאכלים ירוקים ? מתי אתה ממליץ לחזור על דופלקס? כל כמה זמן לעקוב אחר התמוססות הקריש? האם אצטרך ללבוש גרב אלסטית עד התמוססות כל שאריות הקריש? כיצד ניתן לזרז את היעלמותו? האם יש איסורים או המלצות שנכון לעכשיו כדאי לי להקפיד עליהם?? תודה על המענה...יום טוב

שלום אין מניעה לאכול מאכלים ירוקים. ממליץ על דופלקס חוזר עוד כ5 חודשים. אין צורך לעקוב בתדירות גדולה יותר . גרב אלסטית גורבים במחצית מהמקרים לאחר DVT בשל מצב שנקרא אי ספיקת ורידים כרונית. מצב זה ניתן לאיבחון בדופלקס ועל הרופא הבודק להתרשם מתלונותיך וכן מבדיקות הדופלקס ולהחליט האם יש צורך בגרב אלסטי. רוב הקרישים נעלמים בהמשך אך הבעיה היא הפגיעה הכרונית בשסתומים במחצית מהמקרים. אין איסורים או הגבלות מיוחדים .

11/10/2011 | 01:27 | מאת: אלה

תודה על המענה המהיר!

מנהל פורום ורידים וכלי דם