ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/10/2011 | 14:30 | מאת: דניאלה

שלום.אבי בן 83 והומלץ לו על ניתוח שתל ברגל מכיון שיש חסימה.נפיחות.פצעים וקושי בהליכה.שאלתי האם יכול להיןת שאבי טוען שאין לו כאב ברגל למרות שאין זרימת דם.הרופא טוען שאם לאבי לא כואב ויכול ללכת קצת זו לא עילה לניתוח.יש לציין שאבי סוכרתי עם כולסטרול.תודה

שלום פגיעה בעצבים בעקבות סוכרת יכולה לגרום לחוסר תחושת כאב. על הרופא המומחה לכלי דם להחליט על המלצה לניתוח לפי שיקלול התלונות, מחלות הרקע והמצב הבריאותי הכללי וממצאי הבדיקה.

09/10/2011 | 19:39 | מאת: דניאלה

תודה על התשובה.האם רופא יכול להחליט על סמך אי כאב לא לנתח,מפני שברגע שאבי אמר שלא כואב הרופא אמר שלא ינתח,למרות שיש כמעט חסימה מוחלטת ואי אפשר היה לפתוח עם בלון בצינתור,האם אי רצון הרופא לנתח מבוסס על בעיה אתית בלבד,תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם