אי ספיקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/09/2011 | 23:41 | מאת: דנה

שלום רב , אמא שלי בת 71 , לפני בערך 20 שנה עברה ניתוח ברגך שמאל ניתוח ורידים , לפני כ 3 שנים עברה הזרקות ב 2 הרגליים עם קצף עם אולטרסאונד . היתה הטבה מסויימת , השנה היא התחילה לסבול שוב מכאבים ונפיחות כולל בצקות , כואב לה מאוד , עשינו בדיקת US לורידים והנה התוצאה , אשמח לדעת האם יש צורך בטיפול תרופתי , או משחה שיכולה לעזור מלבד הונרוטון להורדת נפיחיות וכאבים . היינו אצל כירורג כלי דם , שאמר שהוא לא ממליץ לעשות שוב הזרקות, זה לא יעשה הרבה הבדל , אשמח לשמוע את דעתך . תודה של ורידי רגליים COLOR DUPLEX תוצאות בדיקה: סונור דופלר :רגל ימין DEEP VENOUS SYSTEM .תקין - COM. FEMORAL VEIN .תקין - .SUPERE FEMORAL V .אי ספיקת מסתמים - POPLITEAL VEIN .תקין - ANT . TIB. VEIN .תקין - POST. TIB VEIN SUPERFICIAL VENOUS SYSTEM .תקין - SAPHENO FEMORAL JUNCTION .הודגם עד אמצע ירך - SAPHENOUS VEIN אי ספיקת מסתמים - SHORT SAPHEOUS VEIN :רגל שמאל DEEP VENOUS SYSTEM .תקין - COM. FEMORAL VEIN .תקין .SUPERE FEMORAL V .אי ספיקת מסתמים - POPLITEAL VEIN .תקין - ANT . TIB. VEIN .תקין - POST. TIB VEIN SUPERFICIAL VENOUS SYSTEM .אי ספיקת מסתמים - SAPHENO FEMORAL JUNCTION .מצב לאחר ניתוח - SAPHENOUS VEIN .אי ספיקת מסתמים - SHORT SAPHEOUS VEIN :לסיכום .במערכת הורידים העמוקה בשתי הרגליים DVT -אין עדות ל .בשתי הרגליים הודגמה אי ספיקת מסתמים בוריד הפופלטיאלי מערכת ורידית שטחית : ברגל ימין הודגמה אי ספיקת מסתמים בוריד הספנה הקצרה ובוריד הספנה הקצרה SFJ בענף של ה SFJ ברגל שמאל הודגמה אי ספיקת מסתמים ב .כמו כן וריד הספון לא הודגם מצב לאחר ניתוח

שלום. יש בעיה בוריד העמוק בכל רגל באזור הברך וכמו כן אי ספיקה בורידים שטחיים יותר בכל רגל. ניתן לטפל בהזרקות תחת סונר בורידים השטחיים אך לא העמוקים וזה יכול לשפר את המצב

מנהל פורום ורידים וכלי דם