שאלות לגבי סטנט באזור האגן

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/06/2011 | 21:46 | מאת: דורון

שלום, לאשתי יש חסימה בכלי הדם שיורדים לרגל שמאל. היא בת 30, בריאה, רזה, לא מעשנת. זה התגלה לפני כמה שבועות אחרי לידתו של בנינו השלישי. היא עשתה בדיקות ומצאו שכלי הדם לחוצים בין האגן ועמוד השידרה (זה לחץ פיזי, לא כולסטרול).אין כרגע קריש דם או סיבוכים אחרים. הרופא רשם לה גרבוני לחץ שהיא גורבת כל יום. בהמשך הומלץ לבצע צינתור ולהתקין סטנט. יש לנו כמה שאלות: הלידה היתה לפני חודש וחצי. האם כדאי להמתין כמה חודשים, לתת לגוף להתאושש ולבדוק שוב? בינתיים היא מניקה, האם היא תצטרך להפסיק להניק במידה ויוחלט לצנתר? האם עם הסטנט היא תוכל לחזור לתפקוד רגיל, כולל ריצה והתעמלות? האם היא תצטרך לקחת כדורים מעכשיו לכל החיים? האם ידוע מה קורה אחרי 20 שנה ויותר? האם צריך אז לחזור על הצינתור? האם יש השלכות ארוכות טווח אחרות שאנחנו צריכיך להיות מודעים להן? אנחנו כמובן מעוניינים לטפל בבעיה בהקדם אך דואגים יותר לטווח הארוך. כאמור היא רק בת 30 ובריאה, היא היתה אתלטית עד לפני כמה שנים. תודה רבה, דורון

אין צורך להמתין יותר לאחר הלידה. לא בטוח שתצטרך כדורים לתמיד. לעיתים תקופה של מס' חודשים מספיקה. היא תהיה במעקב אחר תוצאות מיקום הסטנט. לעיתים יש חסימות הדורשות צינתור נוסף. לרוב סטנט לכשעצמו לא אמור להגביל אותה בפעילות גופנית. מניח שתצטרך להפסיק להניק ביממה לאחר מיקום הסטנט אך את זה צריך לשאול את הרופא המצנטר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם