התנפחןת פתאומית של וריד בגב כף היד בצורת גולה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/03/2011 | 19:10 | מאת: אורן

שלום...בשבוע האחרון ומזה ימים מספר לפתע התנפחה לי "גולה" עגולה בקוטר של 5 ס"מ בגב היד סמוך לאגודל,ניתן להבחין כי היא בצבע כחול וניתן לראות כי יש וריד בתוכה. הגולה יושבת בדיוק על מסלול וריד קיים. לא זכור לי שקיבלתי מכה באזור.. כשאני עם היד למטה היא מתנפחת וכשאני מרים את היד או כשהיד במצב מאוזן הגולה נעלמת..הגולה רכה מאוד למגע ולמעשה נעלמת אם לוחצים עליה. אבקש חוות דעתך ולמי עלי לפנות ואלו בדיקות יש לבצע? תודה

שלום לך ייתכן ואכן מדובר בפקיעה של וריד עם יצירת כעין 'בלון' שמכיל בתוכו דם וקשור לוריד. ניתן לפנות לבדיקת רופא מומחה לכלי דם

בנוסף, יש מצבים של הופעת בלון כזה שקשורים לבעיה במפרק הסמוך. מצב זה נקרא 'גנגליון' ואז יש לפנות לבדיקת אורטופד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם