הרחבת של כלי דם באיזור הלחי ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/03/2011 | 01:24 | מאת: רונן

אני בן 16, יש לי אקנה בינונית ואני מטופל על ידי נטילת כדורי אנטיביוטיקה - מינוציקלין. מאז שהתחלתי להשתמש בכדורים, נהיה לי באחת הלחיים כתם אדום שנראה כמו אדמומיות\סומק כזה. עבר חודש מאז שהתחלתי עם הכדורים וזה לא עבר. הייתי אצל הרופא עור והוא אמר שזה לא פיגמנטציה, וזה סתם הרחבה של כלי דם שכנראה נוצרה כתגובה לכדורים, ולהמשיך לקחת את כדורי המינוציקלין. עכשיו אני לא יודע מה לעשות, כי הכתם האדום הזה מציק לי זה נראה כאילו אני מסמיק באופן קבוע וזה בולט. עבר חודש מאז תחילת לקיחת הכדורים והכתם לא עבר. האם זה יעבור שאני אסיים לקחת את הכדורים? האם זה קשור לכדורים באמת? (כי לא כתוב בעלון על תופעת לוואי כזו) האם כלי דם יכולים סתם ככה להיות בולטים בלחי ולעבור אחרי זמן מה? מה לעשות? לחכות ולראות אם עובר? אשמח לתשובות תודה מראש

שלום. אחת מתופעות הלואי של טטראציקלין היא רגישות העור לשמש. ייתכן שבכך מדובר וייתכן שלאחר גמר הטיפול המצב ישתפר, אולם איני בטוח שאכן זו הסיבה אצלך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם