ידיים קרות... וזהו

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/01/2011 | 19:18 | מאת: עמי

היי אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון אני בן 33 וכבר כמה שנים שיש לי כפות ידיים קרות, מטבע הדברים זה מחמיר בעיקר בחורף. מלבד נושא הקור הפיזי, אין שום תופעות אחרות. בדיקות דם תקינות. אין צבע לבן או כחול (צבעים שמצאתי בתיאורים אחרים שקשורים לכפות ידיים קרות). אפשר לומר שהבעיה, מבחינתי לפחות, היא בעיקר אסטתית וכן, זה קצת בעייתי כשרוצים להחזיק ידיים עם בת זוג או כשרוצים לחמם אותה ומגלים שזה יותר קרוב למקרר מאשר למפזר חום, או לחילופין כשרוצים ללחוץ ידיים לאנשים שמכירים... בקיצור, הרעיון ברור :) חימום כפות הידיים על ידי שיפשוף אחת בשניה או על ידי עשיית "פו", עוזרת לשניה וחצי בדיוק. מה יכול לגרום לבעיה הזו? כשהלכתי לרופא המשפחה הוא לא התרשם מזה יותר מדי ולא שלח אותי לבדיקות נוספות. האם יש רופא שבהכשרתו קשור יותר לנושא הזה? תודה רבה

אכן לרוב אין מדובר בבעיה בעלת משמעות רפואית. במקרים קשים ניתן לטפל בכדורים חוסמי סידן או בניתוח לא גדול בו מנתקים את העצב שגורם לכיווץ כלי הדם באזור בית השחי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם