רנו סינדרום

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/12/2005 | 07:09 | מאת: חיותה גרוס

עם התחלת החורף, כפות הרגלים שלי נעשות חיוורות עד כחולות ואני לא מרגישה אותן.נבדקתי והולכת הדם תקינה.נאמר לי רנו סינדרום. מה זה ומה עושים

תסמונת רנו היא הכחלה ושינויי צבע נוספים באצבעות הידיים בעיקר בתגובה לחשיפה לקור. הסיבה קרוב לודאי היא רגישות יתר של דפנות כלי הדם לירידה בטמפרטורה. ממליץ להמנע מחשיפה לקור וכן לפנות לבירור של מחלות קולגן שלעיתים הולכות יחד עם התיסמונת. רופא המשפחה ידע להפנותך לראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם