כלי דם קטנים במח

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/12/2005 | 17:26 | מאת: לזי

שלום לרופא, בבדיקת mri שביצעתי לאחר אירוע מוחי נמצא כי נמצאים מוקדים קטנים מרובים דו צדדיים ביחוד סבקטרטילים ואחד מהם פריונטריקולרי בסמוך לקרן הקידמית. ללא אפקט מסה. מתאימים יותר למחלת כלי דם קטנים. אני בת 53 ואני מאוד מעוניינת לדעת באילו מחלות כלי דם קטנים מדובר ומאחר וביצעתי עד היום את רוב הבדיקות שהן תקינות ונראה לי כי נכון לעכשיות הארוע נוצר מבעיה בכלי הדם הקטנים של המוח.

את מתארת תסחיפים קטנים ומרובים למוח. ממליץ על TEE שהוא סונר דרך הושת שבודק נוכחות קרישים או רובדים טרשתיים בלב ובאבי העורקים שבחזה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם