עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/12/2005 | 01:32 | מאת: גל

אבי בן 68 ועבר us בעורקי הצוואר. עפ"י הממצאים "מודגמים רבדים טרשתיים באיזור הפיצול דו צדדי יותר בימין, ערכי הזרימה אינם תקינים מימין" לסיכום "היצרות של 50-69 אחוז בעורק הקרוטיס הפנימי הימני. מבקש לדעת מה משמעות הממצאים ,מידת הסיכון,האם מצנתרים במצב כזה האם הצינתור זהה לצינתור לב ? אבי עבר ניתוח מעקפים לפני מס' שנים. תודה

לרוב במצב היצרות כזה ניתן לעקוב. ממליץ לחזור בתחילה על הבדיקה עוד 3 ח'. צינתור עם בלון דומה לצינתור לב אולם יש סכנה קטנה לאירוע מוחי.

13/12/2005 | 10:21 | מאת: רחל

שלום אמא שלי בת 68 עברה בדיקת אולטאסאונד בצוואר והתוצאה היא היצרות בין 60-65 הרואפאה אמרה שלא מנתחים אלא אם ההיצרות היא 90% היא אמרה לאמא לשתות אספרין השאלה שלי אם יש טיפול נוסף חוץ מהאספרין לאמא יש סחרחורת והיא נפלה שלוש פעמים ברחוב תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם