מועמד לניתוח מעקפים ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/11/2005 | 11:41 | מאת: סיגל

בן 76 כאבים עזים+הרדמות הרגל אי ספיקה קיימת בשתי הרגלים. שמאל : במאמץ 0.06 במנוחה 0.18 ימין : במאמץ 0.18 במנוחה 0.43 ברגל ימין: קיימת הפרעה בסגמנט פמורו-פופליטאלי הודגמה חסימה של עורק הפרומלי השטחי (חוסר תחושה+כאבים בכף הרגל ) ברגל שמאל : קיימת הפרעה בסגמנט פמורו-פופליטאלי ובעורקי השוק הודגמה חסימה של עורק הפרומלי השטחי בנוסף חסימות מלאות בעורקי הצוואר מלבד חסימה חלקית בקרוטיס שמאל (סטנט נחסם בעורק ורטיבלי ימני חצי שנה לאחר שהוכנס) + יתר לחץ דם + גלאוקומה + בצקת בקרנית + טריגליצרידים 400 1. האם ניתן / מומלץ לנתח במצבו ? 2. האם קיים פיתרון לא ניתוחי ? 3. האם יש סכנה שהמעקף יסתם ? 4. מה קורה במקרה שלא מנתחים ? 5. באילו אמצעים ניתן להקל על הכאבים ברגל ? 6. מהי חשיבותו של הצינטור ברגלים לפני הניתוח והאם ניתן לנתח בלעדיו ? תודה

מומלץ לנתח ברגע שיש כאבי מנוחה או פצעים לא מתרפאים ברגלים. אולם צריך לבדוק האם הניתוח עלול לסכן את חייו. סוג הניתוח בד''כ מעקף. צריך לעשות צינתור אבחנתי טרם הניתוח. כדי להעריך רמת הסיכון ממליץ הערכת קרדיולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם