בעית ורידים ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/07/2005 | 15:57 | מאת: יערה

שלום דר' גלילי, בעיות הורידים שלי אינן ניכרות כלפי חוץ. לפני מספר שנים, בגיל 50, עברתי קשירה של הספנוס והוצאת דליות קטנות (שהיו אז) בעקבות התקפי כאבים קשים וממושכים לאורך השוק בעיקר. הכאבים היו גם במנוחה והופיעו ללא סיבה. הניתוח לא הועיל וכיום יש הרעה רבה, הן בשכיחות הכאב והן בהתפשטותו עד למפשעה. בדיקת דופלקס הראתה אי ספיקת מסתמים בווריד הספון לאורך רגל שמאל ובספנה הקצרה ברגל ימין. ברגל שמאל לא הודגם SFJ. הודגמה גם אי ספיקת פרפורנטים בשוק פנימית ברגל שמאל. רופא המשפחה אמר שכנראה אתקשה במציאת כירורג שיסכים לעשות "מקצה תיקונים" לניתוח הכושל. האם אתה שותף להערכה זו? האם קיימות אופציות אחרות? בנוסף לאחרונה התחילו התכווצויות שרירים עזות ובתאומיות בשוק, שכרוכות בקושי ניכר בהליכה למספר ימים. האם זו תוצאה של מצב הורידים? אם לא - לאיזה רופא עלי לפנות (זו הבעיה הבוערת שלי כיום). האם התכווצויות שיש לי לעיתים בכף הרגל (בקשת שלה) בעקבות הליכה איטית בעיקר, קשורות לבעיות בוורידים? מה עלי לעשות לדעתך? בתודה מראש על מאמציך, דפנה

שלום דפנה. יש בהחלט טיפול יעיל מאד שעשוי לפתור את בעית הורידים בשתי רגליך . הטיפול נקרא סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד. כמובן שצריך לבדוק את רגליך באמצעות אולטרהסאונד, אבל לפי תאורך, נראה לי שתוכלי לעבור את הטיפולים בהצלחה.

04/07/2005 | 13:17 | מאת: יערה

תודה רבה. התחלתי כבר לקרא על הנושא ואני שמחה על שאישרת את האפשרות הזאת. כל טוב, דפנה

מנהל פורום ורידים וכלי דם