מעקפים ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/09/2005 | 15:24 | מאת: משה נ

שלום רב, אימי עברה היום צינטור בעורק הראשי של רגל שמאל, הצינטור לא הצליח מכיוון שהעורק היה סתום מידיי הרופאים החליטו לעבור ניתוח מעקפים, השאלה היא: מהיכן ניתן לקחת ורידים אם בכלל יש צורך להוציא וידים מהגוף לניתוח ? מה הסכנה בניתוח מסוג זה? האם הרגל תחזור לתפעול רגיל ואם כן לאחר כמה זמן? איזה בית חולים מומחה לבצע ניתוח מסוג זה או שזהו ניתוח שיגרתי שבכל בית חולים מבצעים אותו, אימי אמורה לעבור אותו בבית החולים שערי צדק בירושלים, אשמח לקבל תשובה במהרה, תודה רבה

ראשית לא הבהרת מה מציק לאימך ברגל, וזה מאד חיוני שאדע. לשאלתך, קיימים ורידים רבים ברגל שניתן להשתמש בהם לניתוח ואין בזה בעייה לתפקוד לאחר מכן. הניתוח מבוצע באופן שיגרתי ברוב בתי החולים בארץ כולל שערי צדק, ואין בית חולים המתמחה בכך יותר מאחרים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם