ייעוץ דחוף לגבי סתימה בעורק

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/08/2005 | 21:43 | מאת: איריס

שלום רב ד"ר ! אני פונה בשאלה לגבי אבי, בן 76, עם רקע של סכרת מבוגרים מאוזנת, בריא וחיוני בד"כ. לאחרונה, הופיעה סתימה בעורק פמורלי שטחי, בגפה שמאלית, 6 ס"מ. באנגיו - ניסו לפתוח את הסתימה ללא הצלחה כי האזור מאוד פיברוטי ועם הסתיידויות. רופא המליף לו לעשות צינתור חוזר ולנסות עם צנתר מקדחה (עלות של כמה אלפי שקלים) אם אפשר יהיה ואם לא אז לעשות ניתוח. שאלותיי: 1. האם צנתר מקדחה יכול לפתור בעייה מסוג זה? 2. אם יש צורך בניתו, מה מומלץ יותר פלסטיק או וריד? מודה מאוד על תשובתך המהירה כי הוא סובל מכאבים עזים ועלינו לקבל החלטה מהירה.

במקרים מסויימים צינתור עם מקדחה יכול לפתוח את החסימה. לגבי ניתוח, אם ניתן להתחבר במעקף לעורק מעל הברך, ניתן מחומר סינטטי, אם אפשר להתחבר לעורק מתחת לברך בלבד, עדיף להשתמש בוריד במידת האפשר.

27/08/2005 | 15:02 | מאת: איריס

תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי מה קורה עם ה"פסולת" כשקודחים בכלי הדם או עם החומר שנקדח. האם שואבים אותו? איך מפנים אותו מהמקום? האם אין סכנה שחלקים יסתובבו חופשי בדם וחלילה יצרו סתימות במקומות אחרים בגוף או בכלי דם קטנים יותר ברגל/בכף הרגל? תודה ובברכה

מנהל פורום ורידים וכלי דם