CTאנגיו

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/03/2007 | 09:44 | מאת: שירן

לפני 10 שנים "הצטרפתי" ללוקים בקרוטיס שהיה בתחילה 40-50% התקדם ל-70% וכך נישאר כ-5 שנים. לפני חודש התקדם ל-80% חסימה בצד ימין. עד עתה הייתי במחלקת "סטרוק" ועתה הופניתי לכירורגיה כלי דם, ושם ניתבקשתי לעשות CTאנגיו, לשיקול עם לטפל בטנס או ניתוח. (גילי 72 שנים) מה הליך בדיקת ה-CT , ומה עדיף? ברצוני לציין כי יש לי DVT ברגל ימין מזה שנתיים ואני מטופלת בקומודין עדיין, כי יש לי נטיה להתקרשויות יתר.

בבדיקת CT בוחנים באמצעות ההדמייה את צורת העורק ואת אזור ההיצרות . לגבי הטיפול, אין הבדל כמעט בשיעור הסיבוכים, אולם סטנט נוח יותר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם