טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/08/2005 | 22:10 | מאת: דן

לד"ר יאיר גלילי שלום ,חשוב ודחוף . שאלתי בבקשה בגלל ממצאים בבדיקה אצלי . 1. מה הגורמים לטרשת העורקים / ומואצת ? 2.האם יתר לחץ דם יכול לגרום לטרשת מואצת , בבדיקות לפני 5 שנים , 2 שנים לא התגלתה וכעת נמצאה מואצת ? 3. האם מתח שהייתי חשוף לו יכול לגרום לזה ? 4.האם כדורים שאני נוטל יכולים לגרום להאצת הטרשת , נוטל כ 22 סוגי כדורים מידי יום ? אין ברצוני לפרט יותר מידי אבל הייתי חשוף למתח רב מאד כתוצאה מפעילות מבצעית ממושכת , וכתוצאה מפציעה מבצעית התפתח יתר לחץ דם , ועוד כ 12 בעיות באחרונה נתגלתה טרשת מואצת כ 70% . לתשובתך תודה , אם תרצה פירוט אצלצל אליך לבקשתך . שבוע טוב דן

שלום דן טרשת מועצת יכולה להגרם מנטייה תורשתית יחד עם חשיפה לגורמים חיצוניים שמעודדים את יצירת הטרשת כגון אכילת שומנים, עישון וכד'.

מנהל פורום ורידים וכלי דם