רנו -ידיים קרות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/11/2006 | 19:37 | מאת: דנה

שלום! בזמנו שאלתי כאן על הבעיה שיש לי עם הידיים והרגליים שהם קרות ואמרו לי שלתופעה קוראים רנו וכדאי להבדק אצל ראומטולוג. רופאת המשפחה אמרה לי שאין מה לעשות עם זה וזה לא בעיה... האם בכל זאת אני צריכה לעשות משהו עם התופעה, מה ראומטולוג יעשה??

בהחלט ממליץ על בדיקת ראומטולוג בשל סיכוי אמנם לא גדול אך קיים של קיום ברקע של מחלת קולגן כגון סקלרודרמה. תגידי זאת לרופאת המשפחה

ראומטולוג יבדוק האם יש מחלות נילוות לבעיית רנו. למשפחת המחלות הנלוות שאמנם לא שכיחה אבל מופיעה בשכיחות גבוהה יותר יחד עם תופעת רנו קוראים מחלות קולגן מסוג סקלרודרמה

במידה ויש לך רנו חשוב לשלול מחלות נוספות מסוג 'מחלות קולגן' וזה תפקיד הראומטולוג

לרוב באמת אין צורך בטיפול ראומטולוג ייבדוק האם קיימת בעיה מסוג מחלות רקמות החיבור שהרבה פעמים מופיעה יחד עם תסמונת רנו

ניתן לתת בשלבים חמורים של הבעיה תרופות. בשלבים הנפוצים והקלים יותר, הטיפול הוא המנעות מחשיפה לקור. ראומטולוג יבדוק האם קיימת במקביל מחלת רקמות חיבור שאחד מביטוייה השכיחים יחסית הוא רנו. במקרה ויש בעיה כזו, כדאי לאתרה מוקדם ולטפל על מנת למנוע סיבוכים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם