ניתוח לפתיחת עורק סתום
דיון מתוך פורום ורידים וכלי דם
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
ד"ר שלום, לפני שבועיים התיעצתי עמך בנוגע לאבא שלי שהיה אמור לעבור צינתור לפתיחת עורק סתום ברגלו, לאחר מס' שנים של כאב בהליכה ובאורח החיים. אבי כזכור בן 63 והשבוע אושפז על-מנת לבצע את הניתוח בביה"ח שערי צדק י-ם. בעת הניתוח התברר למנתח- ד"ר שפירא, שהעומק של הסתימה הוא גדול מהרגיל- 10 ס"מ ולא ניתן להמשיך עם הניתוח אלא לקבוע למועד אחר לאחר שאני יחליט אם הוא מעוניין לבצע ניתוח מעקפים.אני פונה אליך על-מנת לקבל מידע בנוגע לניתוח המעקפים- מהם הסיכונים, ההשלכות, משך ההחלמה? והאם היה הכרחי להפסיק ניתוח ולא להמשיך- לאחר שאבי כבר היה בהרדמה מקומית ומוכן לניתוח- האם זה מקובל? אבי חושש מאוד כעת להיכנס שוב לחדר ניתוח- הוא פוחד מההשלכות וממשך ההחלמה- והאם באמת ניתוח כזה יכול לעזור לו למנוע את הכאבים שיש לו בזמו הליכה- האם לניתוח זה אחוזי הצלחה?אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא, תודה רבה מראש על ההתייחסות ותשומת הלב.
קרוב לודאי שלא ניתן היה לפתוח את החסימה באמצעות צנתר והרחבת בלון. במקרים כאלה שוקלים לבצע ניתוח מעקף בו עוקפים את החסימה באמצעות צינור מחומר סינטטי או מוריד שנלקח מהרגל. לניתוח זה שיעור כישלון של 20-40 אחוזים במהלך ה5 שנים הראשונות לאחר הניתוח, וכישלון עלול להחמיר את מצב הרגל עד כדי אפילו סכנה לקטיעה. כך שצריך לשקול האם המצב שווה את הסיכון בניתוח.
לחמותי אובחנה סתימה ברגליים. 4 סמ RCIA 3 סמ LCIA נעשה צנתור שלא הצליח לאחר שניסו כ 10 דקות מכל צד . ההחלטה היינה לבצע ניתוח אאורטה לאחר אישור קרדיולוג. לחמותי נעשה בעבר ניתוח בעורק ראשי סתום בצוואר. היא לוקחת מזה 3 שנים כדורים (תחליף אספירין). האם מחייב ניתוח? האם יש סיכונים בניתוח לאור התיאור לעיל? מה הסיכויים ? האם יש טיפול אחר? תודה מראש.