ניתוח מעקפים ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/11/2006 | 16:38 | מאת: ענת

שלום רב, אבי בן 64 אושפז במטרה לבצע צינתור ברגל עקב סתימת עורק המקשה עליו בהליכה. בנסיון לביצוע הצנתור הרופאים הבינו כי סתימת העורק היא מהמפשעה ומטה, סתימה של למעלה מ-10 ס"מ ולכן לא ביצעו את הצינתור, וציינו כי עליו לעבור ניתוח מעקפים. אשמח לקבל הסבר קצר על ניתוח זה, משך זמן הניתוח, האם הוא מתבצע תחת הרדמה כללית, משך ההחלמה, והאם הניתוח הכרחי או שמא קיימים מקרים שעדיף כלל לא לבצע אותו מחשש שהמצב אולי יכול להחמיר עקב ביצועו. אשמח למענה. בברכה, ענת.

מדובר בניתוח שמטרתו לעקוף את החסימה באמצעות צינור מחומר סינטטי או מוריד שנלקח מהרגל המתחברים לפני ולאחר החסימה ובכך משפרים את זרימת הדם לשאר הרגל. מה שמכתיב את הצורך בניתוח הוא חומרת הבעיה המתבטאת במרחק ההליכה ללא כאב או אם יש כאבי מנוחה או פצע. לניתוח כזה שיעור סיבוכים לא קטן כולל חסימה אפשרית בעתיד של המעקף ואז קיים סיכון גדול יותר לרגל כך שהייתי שוקל טוב טוב עם רופא כלי דם שמכיר את אביך לפני החלטה על ניתוח

מנהל פורום ורידים וכלי דם