ציפורניים מתפצלות

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

15/06/2006 | 23:14 | מאת: איילת

שלום, מזה כמה שנים כשאני מאריכה את ציפורני ידיי, הן מתפצלות לשתיים. מה ניתן לעשות? תודה

16/06/2006 | 10:26 | מאת: דר' א.י. ליפשיץ-מומחה למח' עור ומין

שלום איילת, באם ההתפצלות הנה במקביל לשטח פני הציפורן אזי: 1. שמירה על בריאות הפרונכיום - רקמת העור המקיפה את הצפרניים 2. שמירה על בריאות ושלמות הקוטיקולה - פיסת העור הקרומי שגדל מהעור שבשולי הצפרניים אל הציפורן ומהווה כעין שסתום שמונע חדירת נוזלים וחומרים אחרים למאטריקס הציפורן - קפל העור בו נוצרת הציפורן החדשה שדוחפת את גדילת הציפורן כלפ חוץ 3. המנעות משימוש בלאכה וב"מחזקי ציפורן" וכן הגנה על הצפרניים מחשיפה לדטרגנטים וחמרי ניקוי והלבנה אחרים. כל אלו ישפרו את מרקם הציפורן החדשה שצומחת (ההשפעה תחול כשנה לאחר תחילת היישום) באם ההתפצלות הנה לאורך הציפורן ומפצלת אותה לשתי יחידות רוחב - אזי הנזק שגורם להתפצלות מצוי במאטריקס - האזור האחראי לייצור הציפורן החדש. סוג נזק כזה אינו ניתן לרוב לתיקון. קיימים מס' מצבי מחלה שמלווים בשינויים שונים של מבנה הצפרניים. פני לבדיקת רופא עור לאיבחון ויעוץ לפי הממצאים על צפרנייך בברכת בריאות, ד"ר אריה י. ליפשיץ מומחה למחלות עור ומין

17/06/2006 | 19:11 | מאת: מיכל לזרוביץ

איילת שבוע טוב יש לאבחן ולראות האם תזונתך מאוזנת. הציפורניים (כמו גם השיער) בנויות מחלבונים (קראטין) ומינרלים (אבץ). החשוב שבחלבונים הוא הקארטין שמיוצר על ידי חומצות אמינו ולכן חשוב לספק לגוף חומצות אמינו וחומצות שומניות בלתי רוויות. כלומר יכול להיות כי חסר בחלבון יגרום לשיבוש באספקת חומצות האמינו החשובות וההכרחיות לבניית הגוף ולקיום תקין של כל פעולותיו כולל, נשירת שיער, ציפורניים שבירות וחלשות.קיימות גם תערובות של שמנים ארומאתיים להמרצת צמיחה של ציפורניים חזקות ובריאות. מצד שני סיבה מאד שכיחה נוספת לשבירות בציפורניים היא יובש שלהם, על רקע שימוש בלק, מחזק ציפורניים ואצטון, רחצה תכופה של האצבעות במים חמים ודטרגנטים חזקים מידי – כל אלו מייבשים את הציפורן. לכן אני מציעה לך ללכת לאבחון ולודא את סיבת שבירות הציפורניים, יכול להיות שיש חסרים בתזונתך במקביל תנסי להימנע במשך חודש ממים חמים , סבונים מייבשים וכו'. לרכך עם שמן ציפורניים (ניתן להשתמש בשמן אבוקדו/זית) או קרם. במשך חודש לפחות. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים