הקשר בין סבוריאה ועצירת צמיחה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

04/07/2005 | 23:15 | מאת: ציפקה1

שלום רב. ב שנים האחרנות אני סובלת מאי צמיחת שיער , בעיקר חזית הראש. למעשה הצלחתי לטפל בנשירה שהיתה, אולם לא הצלחתי לתקן את בעיית הצמיחה. לאחרונה בקרתי אצל הומיאופתית בשם צינית מירושלים , שמגדירה עצמה "מטפלת בחידוש הצמיחה". ציונית איבחנה אצלי סבוריאה וטענה כי היא אשר גורמת לעצירת הצמיחה. לפיכך היא יכולה לחדש לי את הצמיחה באם נטפ לבסבוריאה. לשם כך היא רוצה סכום של כ 20,000ש"ח, שאין לי , עבור מספר טיפולים בטווח של כחצי שנה עד שנה. האם אכן סבוריאה יכולה לעצור צמיחה? האם יתכן כי טיפול בסבוריאה יכול לחדש צמיחה? האם יתכן כי שורשי שם לא נכחדו? האם קיים שמפו לטיפול בסבוריאה? אני בהריון, חודש שביעי, ורצית לדעת האם יש שמפו כזה שאינו יכול לגרום נזק להריון. כנ"ל שאלתי היא לגבי ביוטין , המוזכר במאמרים רבים כתורם לעדוד צמיחה וחיזוק שיער. אשמח אם תוכל להפנות אותי למומחה. ואגב, מה ניתן לעשות כדי לשפר / לחדש צמיחה? אודה לתשובתך.

05/07/2005 | 18:35 | מאת: ד"ר יוסף שירי

ציפקה סבוריאה הינה תופעה של אדמומית וקשקשים בקרקפת, ניתנת בקלות לטיפול ע"י שמפו כלשהו נגד קשקשים וחפיפה תכופה ,מצב זה אינו גורם לנשירה בקדמת הקרקפת.בדרך כלל באיזור זה מדובר בדילול שיער על רקע תורשתי.מציע לפנות לרופא עור לאבחון. ד'ר שירי

05/07/2005 | 18:57 | מאת: מיכל לזרוביץ

ציפקה יקירתי צר לי , אך אני מכירה טיפולים קצת יותר זולים לטיפול בסבוראה. לא שמעתי כי סבוראה גורמת לעצירת הצמיחה של השיער , יכולה כן לגרום לנשירה כי בסבוריאה יש הפרשת סבום גדולה והקשקשים יכולים לחסום את הזקיקים. טיפול טבעי (הרבה פחות מ-20,000 ש"ח...) יכול להיות: ניתן לטפל עם ביוטין (אחד מויטמיני B,) קומפלקס B , אומגה 3 ו-6 (כי במחלה יש פגיעה בחומצות שומן חיוניות),אבץ פיקולינאט, ובהחלט תערובות שמנים מיוחדות (למשל המכילים רוז היפ, בוראג' או קלנדולה) המיועדים ספציפית לבעייה זו . לבריאות מיכל

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים