שאלה חשובה בקשר לחשיפה לשמש + הסרת שיער בלייזר

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

01/07/2005 | 02:35 | מאת: בחור מהמרכז

שלום, אני נער כבן 18 (עוד מעט 19) מאזור המרכז. לפני כשבעה חודשים (בערך) התחלתי טיפול להסרת שיער בלייזר מאזור האף (האזור הקדמי, כלומר החוטם), וקצת מהכניסה לנחיריים.. לא משהו עמוק, רק בכניסה, האזור הגלוי לעין. יש לציין כי ממש לא הייתי שעיר שם, אך עדיין מטעמי אסתטיקה ניגשתי ועשיתי את הטיפול. נכון לעכשיו, אני מרוצה מאוד מהתוצאות, ואני שמח שהטיפול מצליח, אך סיום יעיל של הטיפול דורש ממני מספר דברים... הדבר העיקרי הוא הימנעות מחשיפה לשמש. כאשר עוברים טיפול בלייזר (בעיקר באזורים רגישים כמו הפנים, האף, והנחיריים בעיקר), כך לפחות הוסבר לי במכון לטיפול בלייזר (אמריקן לייזר), הלייזר מוציא מן העור את הפיגמנט, או יותר נכון את הפיגמנט של השערה, ובכך הורג אותה (או משהו בסגנון, זה לא רלוונטי), ולכן, חשוב מאוד מאוד מאוד להימנע מחשיפה לשמש, כי אם העור ישתזף (אצלי באף) אז במקום לקחת את הפיגמנט מהשערה, הלייזר יקח את הפיגמנט של העור.. לכן חשוב לי למרוח קרם הגנה ולא להרבות לצאת לשמש. לכן שאלותי הן: 1 - האם כאשר אני במקום מוצל וסגור (לדוגמא כיתה או חדר) ואין שמש שמוקרנת פנימה ישירות, כלומר יש צל דומיננטי, כלומר אני רואה בברור את החדר מואר ורואה שבחוץ יש אור, אבל השמש היא מעל הבניין (או החדר) ולכן אין שום שמש מוקרנת עלי. השאלה היא עד כמה במצב הזה הקרינה מגיעה אלי (הקרינה הגורמת לשיזוף, זאת שאני צריך להימנע ממנה). כלומר נגיד אני בכיתה, האם עצם העובדה שאני בצל מפחיתה את הקרינה? כי אני מתאר לעצמי שלעמוד בצל של מתחת לעץ לא שווה ערך ללעמוד בתוך חדר? האם הקרינה יכולה לעבור דרך זכוכית, "ולקפוץ" מהקיר חזרה אלי? או לפגוע בעצמים ולחזור אלי? האם הקירות סופגים את הקרינה המשמעותית הגורמת לשיזוף? הם כשאני בצל של בניין אבל רואה אור מהחלון אני עדיין יכול להיות מושפע מהקרינה המסוכנת לי? 2 - האם קרינה (בכלליות) ובפרט הקרינה הגורמת לשיזוף והמסוכנת לי, יכולה לעבור דרך זכוכית? אני לא זוכר מי אמר לי את זה, אבל שמעתי שהקרינה הגורמת לשיזוף לא יכולה לעבור דרך זכוכית, ולכן לדוגמא אם אני אשכב ערום ליד המרפסת ואסגור את דלת הזכוכית ושאכב שם כל היום, אני רק אתחמם בעיקרון.. אבל לא אשתזף בכלל. או לדוגמא נסיעה במכונית, זה ידוע הרי שהגג והמתכת של המכונית חוסמים הרבה מהקרינה, אבל האם כשהחלונות סגורים שום קרינה לא נכנסת לאוטו? אז השאלה שלי היא האם הקרינה המסוכנת לי, זאת שגורמת לשיזוף, עוברת דרך זכוכית? 3 - מאיזה שעות זה בעיקרון "בטוח" יחסית לצאת החוצה (בלי למרוח קרם הגנה), מבחינת חוזק והעוצמה של הקרינה שגורמת לשיזוף? 4 - והשאלה האחרונה, אני משתמש בקרם הגנה בעל מקדם (מסנן) של 45... שחוסם גם UVA וגם UVB, של חברת Neutrogena אם מישהו מכיר... האם זה מספיק, כאשר אני חשוף לשמש חזקה? או שעדיף לי למרוח קרם בעל מקדם הגנה של 100 של ד"ר פישר? כי יש לי גם אחד כזה, אבל הוא שומני ולכן אני לא סובל אותו. אני מאוד מאוד מעריך ומודה לכל מי שעוזר ומגיב.. בתודה, נער (בקרוב חייל) מבולבל ):

01/07/2005 | 10:16 | מאת: מיכל לזרוביץ

בוקר טוב לך אז בוא נעשה קצת סדר בבילבול. קודם כל קרא את מאמרי בנושא "שמש ים וכוויות גם" שם תמצא תשובות על מרבית שאלותיך. 1) לגבי השאלה שיזוף בכיתה או בחדר- תהיה רציני, מה, אתה רוצה להתאדות? 2) שום מוצר לא מספק הגנה מוחלטת. 3) לגבי הזכוכית: קיימים מספר סוגי קרינות . היום יודעים שהמסוכנת ביותר היא ה- UVA. קרינת ה-UVB (שגם היא גורמת לכוויות השמש, להזדקנות העור ולגידולי העור) איננה חודרת זכוכית או פלסטיק ולכן גם אין חשש שקרינה זו תיפגע בנו בנסיעה במכונית. קרינת ה UVA בשונה מ UVC ול UVB חודר אפילו דרך זכוכית חלון. למרות שהאנרגיה שלו יחסית נמוכה ה UVA הוא האחראי העיקרי לשיזוף המיידי ויכול לעורר גם שיזוף מאוחר. 4)קרינת UVA גורמת ליובש, קמטים, עור לא אחיד וחלק ואפילו לעור מחוספס. בעוד שקרינת UVB חזקה בין השעות 10.00 בבוקר ועד 14.00 בצהריים הרי שקרינת UVA משפיעה עלינו מהזריחה המוקדמת ועד שעות בין הערביים. קרינה זו יוצרת נזק עורי לטווח הארוך כולל הזדקנות העור ושבירת קולגן העור. ברור שקרינה זו מגבירה סיכון לסרטן העור. מכאן ברור שאם אתה יוצא החוצה לשמש יש למרוח מקדם הגנה משעות הזריחה המוקדמות ועד שעות בין הערביים. 5) קרם הגנה עד 30 עושה את העבודה ולא מומלץ מעבר לזה .כדאי לדעת שתוספת ההגנה מעל 30 היא זניחה ולעיתים יכולה לגרום לנזק בריריות שונות כגון הפה, האף ואפילו העיניים. 6) נראה לי שעניתי על כל שאלותיך, או לפחות השתדלתי. לבריאות ושבת שלום מיכל

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים