סימנים בהירים ואדומים בלחי ימין בעור פנים

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

02/02/2018 | 21:34 | מאת: סימנים בהירים ואדומים בלחי ימין בעור פנים

היי, אני בת 34 ובריאה. בגיל 17 לקחתי כדורי רואקוטן לשיפור מראה העור כי היה לי אקנה (אך לא חריף). מצב העור השתפר ומאז השתמשתי במוצרי טיפוח קוסמטיים שהתאמתי למצב העור. בגיל 32 עברתי טיפול קוסמטי אצל קוסמטיקאית שדי היה אגרסיבי לעור הפנים (כי כלל בין היתר פילינג באמצעות חומצות לימון). אחרי הטיפול היתה לי התפרצות של פצעים, והמצב נרגע אחרי כחצי שנה באמצעות מוצרים שהמליצה לי קוסמטיקאית אחרת. שמתי לב שנהיו לי סימנים בהירים בלחיים, לדעתי כתוצאה מהטיפול המסיבי. כמובן שהבנתי שטיפולי עור מסוג זה, אינם מתאימים לי יותר. העור שלי רגיש ומעורב עם נטייה לפצעים בזמן מחזור או אחרי פעילות ספורטיבית. בלחי שמאל הסימנים הבהירים שהיו עברו, אך בלחי ימין יש לי שלושה עגולים בהירים ומסביבם יש אדמומיות. לפני כשבועיים הייתי אצל רופא עור שנתן לי יומובט קרם למריחה. אחרי כ5 ימים של שימוש, המצב החריף ונהייתה דלקת באזור. פניתי למוקד חירום וקיבלתי אנטיביוטיקה צפוויט לטיפול במשך שבוע. האדמומיות בעור נרגעה, אך הסימנים הלבנים עדיין בעור ומסביבם יש אדמומיות. זה נראה כחוסר אחידות בגוון העור והרחבה של כלי דם באזורים מסויימים. רופא אחר, המליץ לי פשוט לתת לזמן לעשות את שלו. האם יש תוספי מזון שיכולים לשפר את מצב העור? והאם יש משחה טבעית שיכולה להקל על המצב ולטשטש את חוסר האחידות? האם זו אקזמה קלה? מסקנה נוספת שהגעתי אליה היא: השתמשתי בספריי לשיער שהכיל מרכיב של אלכוהול as-40 שכנראה הגביר את האלרגיה, השיער שלי נוטה לצד ימין ונוגע מעט בלחי ימין. אודה לתשובה.

11/02/2018 | 17:39 | מאת: שלי בן-דור

יש לחזור ליעוץ אצל רופא עור.

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים