עור לא אחיד בגיל צעיר יחסית

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

29/04/2017 | 10:48 | מאת: נועה למד

היי, אני בקרוב אהיה בת 28 וכבר מלפני שנה שנתיים כבר רואה ממש נזקים בעור בגלל שהייתי משתזפת המון בצעירותי ונשרפת. העור שלי בהיר דק ורגיש. מקבלת אלרגיות מכל מיני קרמים ופילינגים, וכרגע יש לי ממש קמטוטים סביב העיניים כבר בגילי כשמחייכת ממש רואים וגם פסים לרוחב של המצח. בנוסף יש לי כתמי פיגמנטציה לא בולטים במיוחד אבל כן רואים אותם...על המצח ועל הלחי. יש לי גם הרבה נמשים אבל זה לא ממש מפריע לי כי הם די חלשים. מאוד מפריע לי הקמטים והפיגמנטרציה ורציתי לדעת אם יש איזשהו טיפול, שמעתי כבר על חומצה הילוריאנית ורופא עור הציע לי להשתמש באדפרין או ברטויט, פשוט הבעיה שהעור שלי רגיש מדי לדעתי וגם יוצאים לי נימים לפעמים בעיקר במצח וגם בלחיים והעור שלי די דק ונוטה להאדים אז אני מפחדת לפתח תגובה לא טובה לקרם וגם הבנתי שהטיפולים האלה הם לטווח ארוך ואי אפשר להפסיק ואם מפסיקים אז זה חוזר להיות מה שהיה קודם...רציתי לדעת אם יש איזה אפשרות לקרם יותר עדיו שלא יוציא לי נימים או אולי טיפול יותר קצר מועד למצב שלי של הקמטים בגיל כזה צעיר ואולי גם לפיגמנטציה (גם אם מדובר בשני טיפולים שונים) וגם העור שלי מסביב לעיניים ממש נראה דק ושקוף ככה שרואים אדום שם וזה גם מפריע לי. אשמח לעצות לטיפולים רלוונטים לברר עליהם.. תודה!

29/04/2017 | 10:54 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, להבהרה של פיגמנטציה אני ממליצה על שימוש ברטינול שהוא נגזרת של רטין איי ועדין יותר מרטויט, אישית מעדיפה במקרה של עור רגיש תכשירים פעילים עם פטנט של קוסמודרם 7 שמאפשר לעור לקבל את התכשיר ללא ראקציה של אדמומיות וגירוי. לגבי הקמטוטים ועייפות של העור אני משלבת חומצה לקטית מאותה סדרה. לפרטים נוספים, 054-2332000 בברכה, שלי

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים