סייג לחוכמה שתיקה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

05/11/2005 | 11:20 | מאת: בתיה

הגבתי להודעה למטה בשם סייג לחוכמה שתיקה, וחשבתי שהיא תעלה למעלה כמו בכל הפורומים הממוצעים המתוקנים. תרומה - אם סייג לחוכמה שתיקה מדוע אתן מגיבות להודעה ולא שותקות. סייג לחוכמה היא חוכמה ואת זה אין כאן. היה נעים לעבור אבל לא חכם ומעניין כדי להישאר. אלף לא, אני לא רוצה להצטרף. בית המנהלת היא האחראית על האחריות. באהבה.

07/11/2005 | 09:52 | מאת:

בוקר של אור בתיה, לעתים מתרחשים מצבים שונים ומשונים בחייו של האדם. מצבים שמונעים ממנו את שגרת יומו ו/או את הרצון שלו לעשות זה או אחר. אני שמחה שהיה נעים לך לעבור מצטערת על כך שלא היה חכם ו/או מעניין להישאר. שאי הצלחה בדרכך המבורכת אסנת.

07/11/2005 | 12:02 | מאת: בתיה

תודה רבה, אני אוהבת לעזור. דרך אגב התשובה הנכונה ליעל: אין טעם להתחמק מהבעיה, הבעיה חשובה וגדולה מדי מכדי לא לטפל ולהשקיע בה באופן רציני. אי-אפשר לשנות את בן-הזוג אבל אפשר לדרוש ממנו שינוי. כשמתחתנים בת-הזוג היא האדם הכי חשוב בחייו של בן-הזוג. זה לא גורע מהאהבה ומהכבוד כלפי אמו אך הם לא יכולים לבוא על חשבונה של בת-הזוג. במצב הקיים האמא והבן אף פעם לא יהיו מרוצים ושבעי רצון, האמא ממה שהבן עושה עבורה והבן ממה שהוא עושה עבור אמו. הייתי שוקלת טיפול או פרידה וחשוב לעשות את זה לפני הנישואין כי הבעיה רק תחמיר אם היא לא תטופל. בטיפול אפשר לבדוק האם הבעיה עשויה להגיע לפתרון או שזה חסר טעם וליעל אין עם מי לדבר. אני לא מציעה ליעל להמשיך במערכת יחסים שבה האם מנהלת את העניינים ואת מערכת היחסים שלה באופן ישיר או עקיף. הבעיה העיקרית היא בגישתו של בן-הזוג ויכולה להפתר אך ורק על ידו. אם הוא רוצה מערכת יחסים עליו להשקיע, כי ככה זו מערכת יחסים לא בריאה והוא ישגע את יעל. יעל בחורה חכמה ויכולה לדרוש את זה או למצוא בן-זוג שיתן לה יותר וכפי שמגיע לה. עכשיו כבר עזרתי לכן מספיק.